Receptek Főételek Húsos ételek Lasagne Bolognese 2

Hozzávalók

4 kanál finomliszt
8 dl tej
½ kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 kanál vaj
2 kanál étolaj
1 darab sárgarépa
dl száraz vörösbor
2 kanál sűrített paradicsom konzerv
15 dkg füstölt sajt (reszelt)
20 dkg lasagne tészta (lap)
80 dkg marhalábszár
2 dl paradicsomszósz (mártás)
dl alaplé (leveskockából)

Leírás

A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a húshoz, majd 50 percig főzzük. Besamel mártás: 4 evőkanál vaj, 4 ek. liszt, 8 dl tej (felesben lehet tejszínnel is készíteni, akkor bársonyosabb lesz a mártás). A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet, állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Összeállítás : A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragút, erre besamel, tészta, ragú, besamel és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején csak tészta és paradicsommártás legyen! Ezt, szórjuk meg bőségesen reszelt, füstölt sajttal. Lassú tűzön, szép lassan átsütöttem addig, amíg a sajt meg nem pirult a tetején.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4