Receptek Főételek Hal Lazac roston szezammagos burgonyapürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dl tej
3 kanál extra szűz olívaolaj
1 kg burgonya
10 dkg vaj (püréhez)
1 darab citrom
1 l szezámmag
80 dkg lazac (filé)

Leírás

A lazacból 4 szeletet vágunk.Sózzuk és borsozzuk,bedörzsöljük citromlé-val. A burgonyát megfőzzük és melegen áttörjük. Hozzáadjuk a forró tejet és a vajat.Kihabosítjuk ízesítjük szerecsendióval és sóval. A serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat.Amikor forró belerakjuk a lazacszeleteket és 2-2 percig sütjük. A burgonyapürébe belekeverjük a szezámmagot és már tálaljuk is.Friss salátával és majonézzel nagyon finom ünnepi étel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4