Receptek Levesek Lencse leves oldalassal

Hozzávalók

1 kk tengeri só
1 kanál finomliszt
1 kk kristálycukor
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kanál étolaj
1 kanál ecet
1 mk mustár
1 kk zöldpaprika
1 darab babérlevél
20 dkg lencse
30 dkg füstölt oldalas

Leírás

A főzőshez előkész. beáztatott lencsét füstölt húsos lében feltesszük főni. Kevés olajon finomra vágott hagymát pirítunk majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Elkeverjük és a levesbe tesszük. Megsózzuk, kevés babérlevéllel fűszerezzük Cukorral lepirított barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest. Tejfölt adunk hozzá, ecettel mustárral ízesítjük és jól kiforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockával megszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4