Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
1 dl tej
½ tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 kanál kristálycukor
20 dkg vaj
1 darab citrom
15 dkg porcukor
10 dkg mák
3 dl növényi tejszín
13 kanál finomliszt

Leírás

Válasszuk szét a tojás sárgáját és a fehérjét. A sárgáját keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a vajjal, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a porcukorral és a tejjel, majd reszeljük rá a citromhéjat is. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és finoman keverjük a masszába. A gofrisütőt forrósítsuk fel, kenjük meg olajjal, és töltsünk annyi tésztát a közepébe, hogy lecsukva se folyjon ki. Használjuk merőkanalat. A sütési idő, a sütő hőmérséklete és a tészta sűrűsége alapján változhat. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a cukrot és a darált mákot. Alaposan összekeverjük, és a kisült gofrik közé rétegeljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4