Hozzávalók

35 dkg finomliszt
dl kristálycukor
20 dkg vaj
5 darab alma
1 dl tejszín
1 darab tojás
2 kanál zselatin
2 dl mandula (darált)
20 dkg málna (mélyhűtött)

Leírás

A vajat keverjük habosra, a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá és terítsük sütőpapírral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztított almát, vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket, sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon, 20-25 percig süssük. A felengedett málnát, finoman törjük át szitán és két kanál zselatinnal és 1 dl tejszínnel, főzzük krémesre és terítsük szét a meleg tortán. Langyosan tálaljunk, tejszínhabbal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4