Receptek Főételek Húsos ételek Marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej fokhagyma
1 darab paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
1 csipet szárított majoranna
1 darab babérlevél
1 csipet őrölt kömény
3 kanál őrölt pirospaprika
1 kg marhalábszár

Leírás

A marhalábszárat megtisztítjuk az inas részektől, és kisebb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát finoman felszeleteljük. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük. Először a bográcsba olajat löttyintünk, majd kisütjük rajta a füstölt szalonnát. A forró zsiradékban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott marhalábszárat, és jól átmelegítjük, átforgatjuk. Ha a hús kissé kifehéredik, sózzuk, paprikázzuk, és kevés vízzel felengedjük. Átkavarás után, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a fokhagymát és a paradicsomot. Ízesítjük őrölt fekete borssal, morzsolt majoránnával, babérlevéllel és 1 db felszeletelt erős paprikával. Erős tűzön átkavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a benne lévőket, majd lassú tűzön készre főzzük. A z étel végleges elkészítése előtt, hozzáadjuk a száraz vörösbort. Ha szükséges utánaízesítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4