Receptek Levesek Mazsolás gyümölcsös leves

Hozzávalók

4 dl tej
1 kanál kristálycukor
1 darab alma (kocka)
2 darab tojás
1 darab vaníliarúd
1 doboz meggybefőtt
1 kanál finomliszt
1 doboz konzerv ananász

Leírás

A tejet feltesszük főni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva, a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben, a rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt, híg, krémszerű masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk és belekeverjük a gyümölcsöket. Ha kihűlt, ízlés szerint citrom, vagy narancshéj reszelékkel és gyümölcsdarabokkal is dúsíthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4