Receptek Levesek Meggyleves egyszerűen

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 csésze vaníliás cukor
2 l víz
4 kanál kristálycukor
1 dl tejföl
2 darab egész szegfűszeg
60 dkg meggy

Leírás

A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget, majd ezt felforralom, megfőzöm. Ha megfőtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen, és a leveshez öntöm. A tejfölt egy pici lével felhígítom, majd ezt is a leveshez öntöm. Ha kell még, utánaízesítek, és összeforralom. Bármilyen gyümölccsel készíthetem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4