Receptek Főételek Tészta Nyers, magvas-fűszeres kenyér - a nyers konyha új kedvence!

Hozzávalók

¾ csésze lenmag
¼ csésze napraforgómag
3 darab szárított paradicsom (30 percre áztassuk vízbe)
1 kanál tengeri só
1 kanál szárított oregánó
1 kanál szárított bazsalikom
őrölt fekete bors
víz

Elkészítés

1

Öntsünk minden hozzávalót az aprítóba. A legmagasabb fokozaton aprítsuk őket addig, amíg egészen sima masszát nem kapunk.


2

A keverék állaga legyen sűrű, picit ragacsos. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet (amiben a paradicsomot áztattuk).

3

Formáljunk cipót a masszából, s vágjuk vékony szeletekre, vagy simítsuk az egész masszát vékonyan egy sütőlemezre.


4

Aszaló-szárító gépben vagy 42°C-os sütőben 3 órán át szárítsuk (félidőben fordítsuk meg).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása