Receptek Levesek Orja leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
10 dkg zellergumó
30 dkg fehérrépa
1 kanál ételízesítő
20 dkg karalábé
½ kg sárgarépa
½ fej kínai kel
2 kg orja csont

Leírás

Tízliteres fazékban, 6 liter vízben, egyszerre teszem fel az összes hozzávalót. Erős tűzön felforralom és takarékon főzöm, míg minden meg nem puhul benne. Közben a habját leszedem. A fazék alatt lekapcsolom a tüzet, kicsit várok, majd levesszűrőn leszűröm. Újra felforralva, cérnametéltet főzök bele. Az orjacsontokat és a főtt zöldségeket, vele együtt tálalom és ecetes tormát is teszek az asztalra. Nagyon lassan, sokáig kell főzni, hogy szépen gyöngyöző, aranysárga levest kapjunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4