Hozzávalók

3 dl tej
2 tasak vaníliás cukor (díszítéshez)
20 dkg kristálycukor
4 dl tejszín (+ 2 dl a díszítéshez)
3 darab tojás
1 tasak habfixáló (díszítéshez)
dkg zselatin
5 dkg citrom (cukrozott)
½ rúd vanília
10 dkg mazsola
1 dl rum
5 dkg narancs (cukrozott)
1 darab tortalap (kerek, 24-26 cm átmérőjű)

Leírás

A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, majd a mazsolával együtt, meglocsoljuk a rummal. 1 órát érleljük benne. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint). A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint és elkeverjük benne. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és kíméletesen, a krémhez adjuk. Belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel (jusson az oldalára és a tetejére is). A babapiskótát megreszeljük, majd beszórjuk vele a torta oldalát. 3-4 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Megszórjuk mazsolával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4