Receptek Gyerekmenü Főételek Paradicsomos zöldbab

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej fokhagyma
4 darab paradicsom
5 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab vöröshagyma
90 dkg zöldbab (ceruza)
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

A hagymát megtisztítjuk, szálaira vágjuk. A fokhagymát présen keresztül nyomjuk. A paradicsomot megmossuk, aki nem szereti a héját az ételben, tegye pár másodpercre forró vízbe, aztán szabadítsa meg a piros gömböcöket a borítástól. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, utóbbit - a kevesebb, néha több - elve alapján. Szóval épp csak csipetnyi borsot szórunk rá, legjobb a frissen őrölt. Kevergetve megvárjuk, amíg a paradicsom összeesik (pár perc), majd belesuhantjuk az egészben hagyott ceruzababokat. Míg a zöldségek párolódnak (időnként keverünk rajta és vigyázunk, hogy a paradicsom ne égjen le), egy porcelán- vagy üvegtálban a szétnyomott fokhagymát az apróra vágott petrezselyemmel és kevés olívaolajjal elkeverjük. A főtt babhoz adjuk a keveréket és mindössze egyet rottyantunk az ételen. Ezzel kész is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4