Receptek Főételek Húsos ételek Párolt marha, meggymártással

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
50 g vaj
100 ml étolaj
4 kanál mustár
2 darab egész fahéj
1 dl száraz vörösbor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csomag vegyes zöldség
1 üveg meggy
800 g marha fartő

Leírás

A marhafartőt megmossuk és hideg vízben, feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét és a vöröshagymát. Megsózzuk, szemes egész borssal fűszerezzük. Takaréklángon puhára főzzük. Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a meggymártást: a meggyet megmossuk, kimagozzuk és kevés vízben feltesszük főni. Teszünk bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk és habverő segítségével, simára keverjük. Hozzáöntjük a vörösbort és kiforraljuk. Az időközben megfőtt marhahúst, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra tesszük, bevonjuk meggymártással és főtt burgonyát kínálunk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4