Receptek Desszertek Sütést igénylő Piskóta kakaós és fehér krémmel

Hozzávalók

6 darab tojás
6 kanál finomliszt
6 dl tej
½ kanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 darab citrom
½ l tejszín
12 dkg kristálycukor (+10dkg a krémhez,)
1 darab narancs
2 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá vaníliás cukrot, és reszelünk bele citrom-, illetve narancshéjat. Ehhez a masszához öntjük a tojásfehérjehabot. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. A masszát olajozott, lisztezett tepsire öntjük, és egy habkártya segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített, 180°C fokos sütőben megsütjük a piskótát. Mikor megsült, konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot, és hideg vízzel csomómentesre kikevert pudingporral sűrítjük. A krémet hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. (Én a tejszínbe is tettem 10 dkg cukrot.) A feltekert piskótát betöltjük a kemény habbal és újra felgöngyöljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4