Receptek Levesek Pudingos almaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tej
3 kanál kristálycukor
50 dkg alma
1 ízlés szerint őrölt fahéj
10 csepp citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

Az almákat falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek. cukrot (attól függően, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás, lehet többet vagy kevesebbet is tenni hozzá) és 1 tk. fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez, 1 dl vízben elkeverünk 1 cs. vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett, a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd lefedve hűlni hagyjuk. Tálalás előtt újra átkeverjük, és ha szükséges, akkor cukorral, őrölt fahéjjal, esetleg citromlével ízesítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4