Receptek Főételek Tészta Rakott, sonkás tészta

Hozzávalók

5 darab tojás
4 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
30 dkg főtt sonka
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg penne (penne vagy nagykocka)
20 dkg trappista sajt

Leírás

A megtisztított, finomra vágott hagymát, a vaj felén aranybarnára pirítjuk, a sonkát apróra felkockázzuk. A tésztát, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkakockákat. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, kanalanként, kíméletesen összedolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Lazán a tésztához keverjük és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk. A maradék vajat, a tetejére tördeljük. A tetejét fóliával letakarjuk, forró sütőben, 20 percig forrósítjuk, majd a fóliát levéve, megszórjuk reszelt sajttal és tejfölt locsolunk rá. Még 10 percig szikkasztjuk, pirítjuk, a sütőtálban hagyva. Melegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3