Hozzávalók

330 milliliter víz
2 kanál kristálycukor
500 g finomliszt
20 g élesztő
60 milliliter olívaolaj
2 tk
2 szál friss rozmaring
2 kanál olívaolaj
2 csipet tengeri só

Elkészítés

1

Keverjük össze a cukrot, az élesztőt és a vizet, majd hagyjuk állni 10 percig, meleg helyen,hogy felfusson.

2

Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, cukrot, sót, és alaposan keverjük össze. Ha nagyon vékony a tészta és nem ragad a tálhoz, adjunk hozzá egy kis lisztet.

3

Formáljunk gombócot a tésztából, majd hagyjuk állni egy meleg helyen nagyjából 45-60 percig, kb. kétszeresére dagadjon.

4

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, takarjuk le és hagyjuk állni további 20 percig.

5

Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire és az ujjunkkal nyomjunk bele kis lyukakat. Öntsünk rá 1-2 evőkanál olívaolajat és szórjuk meg rozmaringgal, tengeri sóval.

6

Süssük 20 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Tálalás előtt még locsolhatunk rá olívaolajat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4