Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
2 dl tej
15 dkg trappista sajt
20 dkg margarin
20 dkg finomliszt

Leírás

A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük. Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk és szüntelenül keverve főzzük, 1-2 percig. Akkor jó, amikor elválik az edény falától. A tűzről lehúzva, forrón, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk míg kihűl, azután a sajtot is hozzákeverjük. Megnedvesített kézzel, diónyi gombócokat szaggatunk belőle és margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk. Felvert tojással kikenjük, végül közepesen forró sütőben (190°C, légkeveréses sütőben: 170°C) sütjük. Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyissuk ki, csak a vége felé!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása