Receptek Levesek Salátakrémleves medvehagymával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab citrom
2 cl tejszín
1 fej vöröshagyma
½ darab jégsaláta
10 dkg vaj
1 csokor medvehagyma
½ darab fejes saláta

Leírás

Vajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, közben összetépkedjük a fejes salátát és felaprítjuk a jégsalátát. A medvehagymát lepároljuk, egy pyrex párolóedényben. Megszórjuk liszttel a levesalapot, elkeverjük, és felengedjük forró vízzel. Ízesítjük és alaposan kiforraljuk. Alaposan leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk. Át is szűrhetjük, úgy még finomabb. Reszelt citromhéjjal tesszük tökéletessé. Tálaláskor, a párolt medvehagymát adjuk hozzá, betétként.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása