Receptek Levesek Sárgaborsó krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl (20%-os)
1 csipet ételízesítő
20 dkg sárgaborsó
5 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

A sárgaborsót és a répát átmostam, majd hideg vízben feltettem főni. A vöröshagymát egészben teszem bele. Lassú tűzön, puhára főzöm. Fűszerezem és közben fokhagymanyomóval, a fokhagymát is hozzáadom. Ha már puha, leveszem a tűzről. Kiszedem belőle a vöröshagymát. Kevés tejfölt keverek hozzá, majd összeturmixolom. Ha szükséges hígítani, akkor egy-két kanál tejföllel, vagy tejszínnel elkeverem és összeforralom. Tálaláskor, a sárgaborsó krémleves tetejére, fűszerezett kenyérkockát tettem. Lehet még dúsítani húsos szalonnával, vagy bacon-el is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4