Receptek Főételek Húsos ételek Sonkába göngyölt pulykamell paszternákmártással

Hozzávalók

6 szelet pulykamell
12 szelet prosciutto
1 adag
6 darab paradicsom
1 marék bébispenót
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál olívaolaj
50 dkg burgonya
10 dkg vaj
½ pohár száraz fehérbor
2 kávéskanál friss petrezselyem
1 darab citrom

Elkészítés

1

A burgonyákat negyedeljük. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal megcsepegtetjük, majd 185˚C-ra előmelegített sütőbe toljuk, azután kb. 25 percig sütjük.

2

A spenótot a borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, és egy kevéske olajon kb. 3 percig fonnyasztjuk.

3

A filéket hosszában kettévágjuk. Mindegyik darab belsejébe hosszanti vágást ejtünk, és megtöltjük spenóttal. Egy tányérra sonkaszeleteket fektetünk, rátesszük a húsdarabokat és szorosan rátekerjük a sonkát.

4

A húsokat tepsire tesszük és egy kevés sóval, borssal és olívaolajjal ízesítjük. 200˚C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük, még hagyjuk állni kb. 5-10 percig, hogy az íze és az állaga még jobb legyen.

5

Egy lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sonkahagymát, a fokhagymát és a borsot. Üvegesre fonnyasztjuk, majd beleöntjük a bort, egy kevés citromlével és paprikával fűszerezzük. Kb. 8 percig pároljuk.

6

Az így elkészült mártást a sült pulykamellre öntjük. Koktélparadicsom- és burgonyaszeletekkel díszítjük.

Tesco Magazin / 2020. TAVASZ
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
2 3 4