Receptek Előételek Hideg előételek Sós-mandulás kenyér

Hozzávalók

2 kanál tengeri só (+1 csipet)
¾ kg finomliszt
¼ l víz
1 dl tejföl
100 g vaj
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg parmezán
3 darab tojás (+1 db a kenéshez)
1 darab élesztő
10 dkg mandula

Leírás

A lisztet egy munkalapra helyezzük. A közepét kinyomjuk és ebbe tesszük a sót, tojássárgáját, élesztőt, tejfölt, sajtot és a vizet. A vajat vékony szeletekre vágjuk, majd a tésztába gyúrjuk, addig amíg sima tésztát nem kapunk. Beleszórjuk a szeletelt mandulát és lazára dolgozzuk. Vajazott, lisztezett formába rakjuk és 50 percig kelesztjük, majd lekenjük a tojással és megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük, 40 perc alatt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4