Receptek Főételek Hal Sült halfilé petrezselyempürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tej
5 kanál extra szűz olívaolaj
15 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab vaníliarúd
20 dkg kukoricaliszt
2 kanál őrölt pirospaprika
80 dkg petrezselyemgyökér
1 kg halfilé
1 marék medvehagyma

Leírás

A halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. A gyökeret felaprítjuk és párolóedénybe rakjuk. Dobunk rá egy darab vaníliarudat. Ha megpuhult a gyökér, áttörjük és forró tejjel elkeverjük. Belekeverjük a vajat és az aprított medvehagymát. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük és ebben sütjük meg a halat. Tálaláskor sárgarépa lekvárt kínálhatunk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4