Receptek Főételek Húsos ételek Tarhonya lecsóval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet ételízesítő
10 dkg szalonna
1 üveg lecsó
30 dkg tarhonya
½ kg sertés lapocka

Leírás

A tarhonyát forró olajban megpirítjuk, felöntjük forró vízzel, sózzuk, és lefedve, félpuhára főzzük. Egy másik edénybe, belerakjuk a szalonnakockákat, megpirítjuk őket, aztán szűrőkanállal kivesszük a zsírból, és félretesszük. A szalonnazsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Amikor színesedni kezd, rászórjuk a pirospaprikát, kis vízzel felöntjük, rátesszük a kockákra vágott húst, és megpároljuk, fedő alatt. Ha a hús megpárolódott, akkor adjuk hozzá a krumplit, a lecsót, sózzuk, és kicsit összepirítjuk, majd a félpuha tarhonyához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tarhonya és a krumpli megpuhul. (Amikor a víz kezd elforrni róla, apránként pótoljuk. Időnként rázogassuk meg az edényt, nehogy odaégjen a tarhonya.) Savanyúsággal, vagy uborkasalátával, a tetejére szórt sült szalonnakockákkal, vagy sült kolbászkarikákkal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4