Receptek Előételek Hideg előételek Tárkonyos pulykaragu leves

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 kanál finomliszt
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 kanál étolaj
½ darab citrom
1 késhegynyi őrölt fekete bors
2 darab sárgarépa
1 dl tejszín
1 mk mustár
½ mk majoranna
1 mk tárkony
1 darab babérlevél
20 dkg csiperkegomba
1 darab petrezselyemgyökér
40 dkg pulykacomb

Leírás

A pulykacombot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát a hússal együtt rádobjuk, kevergetve, közepes lángon 4-5 percig együtt sütjük. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon kb. 50 perc alatt teljesen puhára pároljuk. Végül fedő nélkül zsírjára sütjük. Amíg a hús készül, a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát meg a gyökeret a combhoz hasonló, egycentis kockákra vagy félkarikákra, a gombát cikkekre vágjuk. Mindezeket a hússal összekeverjük és 3-4 percig pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, a zöldborsót beleszórjuk. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A mustárt a citrom levével, a borssal, majorannával és egy kevés vízzel összekeverjük (így jól oldódik) és a levesbe öntjük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük. Egy kevés forró levest merünk rá, ami azért kell, nehogy a hideg habarást a forró leves összekapja. Utána egyszerre a kis lángon fövő levesbe töltjük és 2-3 percig forraljuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön. A tárkonyt a levesbe morzsoljuk, és épp csak 1-2 percig forraljuk benne.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3