Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös gomba mártás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors (törött)
1 fej vöröshagyma
5 dkg zsír
2 dl tejföl (20%-os)
60 dkg csiperkegomba
2 dl csontlé
5 dkg finomliszt (átszitált)
1 csipet friss petrezselyem (finomra vágott)

Leírás

A gombát megtisztítjuk és hideg vízben jól megmossuk, majd szitára tesszük és lecsurgatjuk. A hagymát és a megmosott zöldpetrezselymet apróra vágjuk. Felhevítjük a zsírt, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és az apróra összevágott zöldpetrezselymet. 4-5 percig, fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpirul. Ekkor meghintjük liszttel és felengedjük a csontlével. Sóval, törött borssal ízesítjük és simára elkeverjük. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, ezzel még egyszer felforraljuk és így tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4