Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-gombás csirkemell falatok

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
½ fej vöröshagyma
½ kg csirkemell
20 dkg csiperkegomba
1 csipet ételízesítő
2 kanál finomliszt

Leírás

Először is fél kiló csirkemellet vékony csíkokra vágok, megfűszerezem ízlés szerint. Lehet szárnyas fűszerrel, vagy ételízesítővel, vagy simán só, bors. Félretéve kicsit állni hagyom. 20 dkg gombát megpucolok, kissé vastagabbra vágom. Olajon, az apróra vágott fél hagymát, üvegesre párolom. Ezután beleteszem a húst, mindkét oldalát megkérgesítem. Ha az olaj alatta kitisztult, beleteszem a gombát, és egy kis vizet, majd hagyom még párolni. Utána 2 dl 20 %-os tejszínt hozzáöntök. Szükség szerint, kis liszttel megszórom, ha esetleg túl folyós lenne. Ízesítem, ha kell még, fűszersóval, esetleg só, bors. Miután jól összeforrt, a tűzről levéve, spagettivel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4