Receptek Gyerekmenü Főételek Tejszínes hagymaleves

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
½ dl extra szűz olívaolaj
4 fej vöröshagyma
4 szelet toast kenyér
1 dl száraz fehérbor
1 l húsleves alaplé (alaplé 3 húsleves kockából)
5 dl főzőtejszín
3 kanál rizsliszt

Leírás

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel. Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után, még 15 percig főzzük. Ekkor összekeverjük a tejszínnel és még pár percig főzzük. Tálaláskor, frissen őrölt borsot tekerünk rá. Hozzá pirítóst, vagy levesgyöngyöt tálalunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4