Receptek Főételek Húsos ételek Teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók

1 tk tengeri só
1 csésze víz (langyos)
2 csésze finomliszt (teljes kiőrlésű)
1 tk kristálycukor
1 csésze vaj (folyékony)
1 kanál sikér
2 csésze rozsliszt (teljes kiőrlésű)
1 kanál lenmag

Leírás

A hozzávalókból a szokásosnál kicsit ragacsosabb tésztát dagasztunk, hagyjuk legalább kétszeresére kelni (lassan megy, hidegben akár fél nap is lehet). Átgyúrjuk, formába tesszük, ismét megkelesztjük. A formában, a szokásos módon sütjük. Tanácsok: Bármilyen más, teljes kiőrlésű lisztből készülhet, a fenti arányok szerint (pl. lehet csak búza, vagy csak rozs, hajdina, zabliszt, árpaliszt, stb.).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4