Receptek Főételek Húsos ételek Thai kesudiós csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg csirkemell
1 marék kesudió
1 darab sütőtök
2 marék bébispenót
1 doboz kókusztej
1 marék friss bazsalikom

Leírás

A csirkemellet kis darabokra vágjuk és összekeverjük a curry pasztával. Félretesszük. A wokba 1 ek olajat öntünk, felhevítjük, majd rádobjuk a kis kockára vágott, megtisztított sütőtököt. 7-8 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Kiszedjük a sütőtököt és további 2 ek olajat öntünk a wokba. Kb. 5 perc alatt megpirítjuk benne a csirkefalatokat. Visszatesszük a sütőtököt és felöntjük kókusztejjel. Addig forraljuk, amíg a csirke puhára fő. Beletesszük a bébispenótot és épp csak addig hagyjuk a tűzön a wokot, amíg a spenót összeesik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a száraz serpenyőben megpirított kesudiót. Sózzuk, beleszórjuk az összetépkedett bazsalikomot. Jázminrizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3