Receptek Főételek Húsos ételek Töltött káposzta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 darab vöröshagyma
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg rizs
1 pohár tejföl
1 fej káposzta
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kg darált marhahús
1 kg savanyú káposzta
4 gerezd fokhagyma

Leírás

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz. Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd, ízlésed szerint. 2 tojást üss rá, és keverd össze. A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. A savanyított káposztát szórd egy fazék aljába. Fektesd rá a tekercseket, és annyi vízzel engedd fel, amennyi pont ellepi a káposztákat. Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod. Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4