Hozzávalók

2 darab tojás
2 kanál finomliszt
10 dkg vaj
1 csomag zsemlemorzsa
50 dkg tehéntúró
6 kanál búzadara

Leírás

50 dkg túrót összegyúrunk 2 csapott evőkanál liszttel, 6 evőkanál grízzel, 2 tojássárgájával és 2 tojásfehérjével (amit villával kicsit felverünk). Vizes kézzel gombócokat formálunk, és forrásban lévő, sós vízben, kb. 5 percig főzzük. Olvasztott vajra szedjük. A zsemlemorzsát külön pirítjuk, amivel tálaláskor meglocsoljuk. Porcukrot szórunk rá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4