Hozzávalók

60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 darab tojás (sárgája)
20 dkg porcukor
1 darab citrom (héja)
1 dl tejföl (20%-os)
40 dkg margarin
50 dkg tehéntúró
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet narancs (héj)
1 doboz őszibarack

Leírás

A sütőport és a lisztet összekeverjük, majd elmorzsoljuk a Ramával, a cukorral és a tojások sárgájával. Ezután összegyúrjuk. A barackokat kockára vágjuk, rászórjuk a túrót, tejfölt, porcukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukorral összekeverjük. A formába nyújtjuk a tészta felét (kb. fél centire), rásimítjuk a túrós keveréket, ebbe nyomkodunk még pár darab barackot, majd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére tesszük. Ezt megkenjük a felvert tojással, megszurkáljuk és megsütjük, 150 fokos sütőben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3