Hozzávalók

3 darab tojás
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
30 dkg vaj
1 tk őrölt fahéj
1 darab citrom
15 dkg tehéntúró (áttört)
3 kanál mascarpone
5 kanál mák

Leírás

A vajat robotgéppel, a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mascarponét, a tojásokat, a túrót, a citromhéjat, a sót. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd a masszához szitálom. A kuglófformát (ha nem szilikon) kivajazom és megszórom cukorral, vagy morzsával. A tészta felét a formába kanalazom, a maradékhoz keverem a mákot és a fahéjat, majd ezt, a fehér tészta közé és rányomkodom. Vigyázz ragad! Nedves kanállal, könnyedén eligazítható. 180 fokon, 50 percig sült a kuglóf.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4