Hozzávalók

3 kanál finomliszt
2 mk kristálycukor
3 dl tejföl
8 kanál étolaj
15 darab őrölt fekete bors
3 darab sárgarépa
1 kanál mustár
2 darab vöröshagyma
3 darab babérlevél
1 szelet zellergumó
1 darab fehérrépa
1 kg sertéscomb

Leírás

A húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon, puhára főzöm. Ha a hús puha, kiszedem a főzőléből, a zöldségeket külön edénybe rakom, a babérlevelet, szemes borsot és a hagymát kidobom. A répát, fehérrépát és a zellert összeturmixolom, majd visszateszem a lábasba. Mustárral, cukorral, törött borssal ízesítem, és visszaöntöm rá a főzőlevet. A liszttel elkevert tejfölt hozzászűröm, majd a húsdarabokat is visszarakom, és egyet forralok rajta. Zsemlegombóccal, vagy tészta körettel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4