Receptek Főételek Vegán rizottó sült zöldségekkel

Hozzávalók

1 olívaolaj
300 g koktélparadicsom
2 darab kaliforniai paprika
1 darab cukkini (nagyobb méretű)
őrölt fekete bors
A rizottóhoz
1 kanál olívaolaj
1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)
3 gerezd fokhagyma
225 g rizs
1 kanál balzsamecet
250 milliliter sűrített paradicsom konzerv
250 milliliter húsleves alaplé
6 darab szárított paradicsom
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Oszlassunk el olajat egy tepsin. Vágjuk apróra a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük az egészet a tepsire. Süssük 30 percig.

2

Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük egy percig.

3

Öntsük össze a rizzsel és a balzsamecettel.

4

Adjuk hozzá a paradicsompüré és a levesalap felét, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit összeálljon a rizzsel, majd öntsük bele a többit is. Főzzük kis lángon.

5

20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4