Receptek Előételek Meleg előételek Vegetáriánus töltött padlizsán

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
5 kanál finomliszt
1 dl tejföl
4 darab paradicsom
10 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 darab sűrített paradicsom konzerv
4 darab padlizsán
4 fej csiperkegomba (csiperke)

Leírás

A padlizsánokat mosás, tisztítás után, hosszában félbevágom. Kanállal kivájom a belsejüket úgy, hogy kb. 3 mm húst hagyok a héján. Besózom, fél órára félreteszem. A kivájt padlizsánhúst apróra felkockázom, besózom. Megtisztítom, felkockázom a gombát és a paradicsomot. A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom, majd ráöntöm a kockázott padlizsánhúst, gombát, paradicsomot. Hozzákeverem a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízesítem. Ha szükséges, 1-1,5 dl vizet öntök alá. Lefedve puhítom. Amikor minden megpuhult, 2 tojást és lisztet keverek hozzá, óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezt a pépet, a padlizsáncsónakokba töltöm vissza, tepsire rakom, a tetejét tejföllel kenem meg és reszelt sajtot szórok rá. 20-30 percig sütöm, közepesen meleg sütőben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4